Jocuri online | Joaca super mario online | Peste 600 de jocuri

Retrogaming, cunoscut și sub numele de jocuri clasice și jocuri old school, reprezinta jocuri sau colectionarea de jocuri video personale mai vechi, console și jocuri arcade în vremurile contemporane. De obicei retrogamingul se bazează pe sisteme care sunt învechite sau întrerupte.

Cum joc? Ai mai jos lista cu tastele pentru a juca. Alege “zoom in” pentru a mari suprafata de joc. Selecteaza ROM-ul din lista. Distractie placuta!

Controls

Button Player 1 Player 2
Left Left Num-4
Right Right Num-6
Up Up Num-8
Down Down Num-2
A X Num-7
B Z Num-9
Start Enter Num-1
Select Ctrl Num-3

Te plictisesti sau esti mereu ocupat? Ia o pauza bine meritata daca tot ai ajuns pe aceasta pagina si joaca "Colored Flappy"!
Descarca acum din cadrul Magazinului Play:
Demo Colored Flappy:

Retrogamingul are trei activități principale; vintage retrogaming, emulație retrogaming și retrogaming ported. Vintage retrogaming include jocuri care sunt jucate pe hardware-ul original. Emulația implică sisteme mai noi care simulează sistemele vechi de jocuri, în timp ce retrogamingul portabil permite jocurile să fie jucate pe hardware modern prin porturi sau compilații. În plus, termenul se poate aplica unui joc mai nou, dar cu caracteristici asemănătoare cu cele ale jocurilor mai vechi, cum ar fi un "retro RPG" care are o luptă pe bază de turnuri și o perspectivă izometrică a camerei. Participanții la hobby sunt uneori cunoscuți ca retrogameri în Regatul Unit, în timp ce termenii "gameri clasici" sau "gameri de old school" sunt mai răspândiți în Statele Unite. În mod similar, jocurile sunt cunoscute ca jocuri retrogames, jocuri clasice sau jocuri vechi.

Retrogaming a existat încă din primii ani ai industriei de jocuri video, dar a fost popularizat cu popularitatea tehnologiei de internet și de emulare. Se argumentează că principalele motive pentru care jucătorii sunt atrași de retrogame sunt nostalgia pentru diferite epoci, ideea că jocurile mai vechi sunt mai inovatoare și mai originale și simplitatea jocurilor care necesită mai puține ore de joc. Retrogarea și retrocomputarea au fost descrise ca activitate de conservare și ca aspecte ale culturii remixului.