Jocuri si aplicatii Android

Iata o lista completa cu toate aplicatiile si jocurile Android create de dezvoltatorul site-ului “Invata Germana ABC”.

Pagina personala cu toate aplicatiile de pe Magazinul Play poate fi accesata, facand click pe EduABC.

Pe langa aplicatiile menite persoanelor care doresc sa studieze limba germana, dezvoltatorul de aplicatii Android EduABC experimenteaza in permanenta si cu alte tipuri de aplicatii si chiar jocuri.

Aplicatii:

 1. Stiri din Romania si Stiri Externe (3 MB)
  Este o aplicatie simpla care permite utilizatorilor cu acces la internet sa navigheze printre stirile celor mai mari ziare online. Printre acestea se numara: Agerpres, Activenews, Digi24, Biziday, Adevarul, Ziare, ROL, Realitatea, Gandul, HotNews, EVZ, Mediafax, Sport punct RO si ProSport.
 • ocupa spatiu restras de stocare (3 MB)
 • contine 14 surse de stiri
 • nu contine reclame intruzive, doar un singur banner care deschide site-ul "Invata Germana ABC" intr-un browser extern
 • interfata intuitiva, aplicatia putand fi explorata cu usurinta
  Descarcati si instalati cu incredere de pe Magazinul Play:

2. News Worldwide (3 MB)
Aceasta aplicatie contine peste 12 surse de stiri din intreaga lume, printre care: BBC News, CNN, EuroNews, FoxNews, The Guardian, The Huffington Post, NBC News, The New York Times, Reuters, The Washington Post, Russia Today, Euro Sport si BBC Sports.

 • ocupa 3 MB spatiu de stocare pe dispozitivul mobil
 • pe cat este de simpla pe atat este de utila celor care vor sa aiba acces simplu si rapid la stirile din intreaga lume
 • nu contine reclame
  Instalati aplicatia din Play Store si daca intelegi engleza veti avea acces la principalele stiri din intreaga lume.

3. Deaf Communicator (3 MB)
Aplicatie menita sa ii ajute pe cei care nu aud si care si-au pierdut capacitatea de a comunica verbal, fie si-au pierdut auzul partial sau total.
Interfata simpla si intuitiva permite utilizatorilor surzi/muti sa comunice cu cei din jurul lor.
Cum functioneaza: utilizatorul tasteaza textul pe care vrea sa il impartaseasca cu o alta persoana, iar aplicatia va citi textul care se va auzi prin difuzorul dispozitivului mobil (smartphone sau tableta), acest procedeu se numeste text-to-speech. Cand doreste sa asculte ce i se spune apasa butonul "Asculta", iar prin microfonul telefonului mesajul verbal este captat de aplicatie si afiseaza pe ecran in scris ceea ce s-a spus, acest proces se numeste voice-to-text.

 • este menita persoanelor care intampina dificultate in a vorbi si/sau persoanelor care si-au pierdut auzul
 • in aplicatie sunt inglobate interfete pentru 5 limbi diferite (engleza, germana, franceza, spaniola si italiana), dar din cadrul ecranului principal in functie de setarile regionale si de limba din dispozitiv, aplicatia este compatibila cu orice alta limba
  Descarcati si instalati gratuit aplicatia "Deaf Communicator" din cadrul Magazinului Play. Exista si o versiunea pentru limba romana, care poate fi descarcata de aici.

4. Generator numere Loto (3 MB)
O aplicatie simpla bazata pe un algoritm care are in vedere frecventa si succesiunea numerelor identice extrase. Aplicatia va genera un numar la apasarea unui buton "Genereaza numar". Daca un numar din sirul de cele 6 numere consecutive dintr-o rubrica se repeta, atunci se genereaza un numar nou.
Descarcati aceasta aplicatie ("Generator Numere Loto") daca sunteti jucator, aplicatia fiind reimprospatata dupa fiecare extragere. Va urez mult noroc!

5. Password Generator (3 MB)
Aceasta aplicatie este foarte utila daca doriti sa aveti conturile create in mediul online in maxima siguranta. Aplicatia genereaza parole "puternice", complicate, practic imposibil de descifrat de catre cei care se ocupa cu asa ceva.

 • completati forumularul: titlu, user si generati o parola
 • selectati o baza de date si salvati
 • va stau la dispozitie 6 baze de date pentru sase conturi diferite (de exemplu: Facebook, Google, Yahoo, conturi bancare etc.
 • aveti posibilitatea de a gestiona parolele dupa bunul plac si sa le copiati direct din aplicatie pentru a le insera in campurile de parole ale conturilor dumneavoastra
 • este de recomandat ca ecranul de backup cu toate datele (titlu, user, parola) sa le copiati intr-un fisier text pe care sa il aveti mereu la indemana (cum ar fi pe un card sau stick de memorie)
 • exista desigur si posibilitatea sa introduceti parolele manual astfel aplicatia se transforma intr-un tool in care aveti centralizate toate parolele cu conturile aferente.
  Recomand instalarea aplicatiei "Password Generator" de pe Magazinul Play pentru a va securiza complet conturile din mediul online.

6. Dictionar Roman German (3 MB)
Aplicatia care va ajuta sa traduceti cuvinte, propozitii, fraze si expresii din limba romana in limba germana cu posibilitatea de a asculta pronuntia fiecarui cuvant. Se poate descarca de pe Magazinul Play aici.

7. Translator German - Roman - German (3 MB)

Util mai ales ca are o functionalitate dubla, se pot traduce atat propozitii din limba germana in limba romana ca si invers cu suport audio inclus. Se poate descarca pentru dipozitivele Android, de aici.

Jocuri:

 1. Floppy Bubble (5 MB)
  Primul joc pe care doresc sa vi-l prezint se numeste "Floppy Bubble". Acesta este si primul joc creat de mine pentru dispozitivele Android. Am reusit sa construiesc si sa programez acest joc, invatand in acelasi timp. Dupa 48 de ore de stat mai mult in fata calculatorului, in cele din urma s-a materializat acest joc. Sentimentul de implinire a fost cu atat mai mare cu cat "Floppy Bubble" a fost votata aplicatia lunii Decembrie al anului 2016 de catre echipa de la MIT App Inventor.
  Cum functioneaza: utilizatorul are misiunea de a-si depasi scorul initial.
  Este genul de joc pe care il joci de obicei atunci cand esti plictisit sau pur si simplu vrei sa iei o pauza din ceea ce faci. Este distractiv si fiecare joc constituie o noua provocare.
  Descarca gratuit "Floppy Bubble" de pe Google Play, distractia fiind garantata.

2. Ping Pong Retro (4 MB)
Acest joc Android este inspirat din vestitul joc video "Pong". Practic trebuie sa misti doua bare in stanga si in dreapta pentru a retrimite mingea de la o bara la alta, asta in conditiile in care mingea se deplaseaza tot mai repede. Utilizatorul modifica pozitia ambelor bare cu ajutorul unei manete virtuale cu scopul de a atinge un scor cat mai mare, evitand iesirea mingii de pe suprafata de joc.
Daca iti plac provocarile si iti place sa te autodepasesti, recomand sa joci "Ping Pong Retro". Descarca-l si instaleaza-l din Play Store.

3. Rings Game (4 MB)
"Rings Game" este un joc distractiv care face uz de giroscopul dispozitivului mobil.
- trebuie sa inclini telefonul/tableta in stanga sau in dreapta pentru a trece bulina prin inele
Este un joc distractiv de dificultate medie care va va garanta minute bune de divertisment.
Descarcati-l de pe Google Play si jucati-l ori de cate ori va plictisiti sau doriti sa luati o pauza.

4. Reflex Test Game (5 MB)
Acesta este un joc distractiv si dupa cum sugereaza si numele este un joc de tip test care va pune la incercare reflexele si atentia.
Va las pe voi sa il descarcati si sa il jucati, cu siguranta va veti distra.