Limba Germana: Invata Germana Online

Invata germana online cu ajutorul acestor lectii utile de limba germana si evolueaza de la nivel de incepator la nivel B1, B2 intr-un timp relativ scurt!

Continut site:
- Dialoguri
- Incepatori
- Comunicare
- Gramatica
- alte informatii utile


„Rindfleischetikettierungsueberwachungsaufgabenuebertragungsgesetz“

Da, acesta este un cuvânt real în limba germană sau cel puțin era până în 2013. În limba germană, acest cuvânt de 63 de caractere se referea la "legea care deleagă monitorizarea etichetei de carne de vită". Un regulament UE a renunțat la ea in zilele noastre.

Vi sa spus că limba germană este foarte greu de învățat, sau poate că ați avut acest sentiment când ați auzit un vorbitor nativ german vorbind? Cuvântul înfricoșător de mai sus confirmă ipotezele tale? Dar…

Învață să vorbești limba germana (un lucru atat de greu?)

Ei bine, nu, învățarea limbii germane fiind grea este doar un mit. Învățarea oricărei limbi necesită timp și angajament. Este același lucru cu limba germană. Aveți suficientă motivație și vă depuneți eforturi în vederea atingerii scopului dvs., este tot ce este necesar. Și dacă vă simțiți confuzi în legătură cu unde să începeți, am făcut câteva sfaturi în acest articol, care vă vor ajuta să învățați să vorbiti foarte repede germană.

Să fim reali. Oamenii chinezi vor găsi mai greu decât un vorbitor nativ roman să învețe limba germană.

Acest lucru se datorează faptului că limba germană face parte din limbile germanice, un grup de limbi indo-europene, care împărtășește o mulțime de asemănări cu alte limbi germanice, cum ar fi limba engleză sau olandeză.

15 motive pentru care trebuie să învățați limba germană

Există multe motive pentru care ar trebui să învățați limba germană - mai jos subliniem 15 dintre acele motive:

CÂŞTIG

  1. Germania este cel de-al doilea exportator din lume.
  2. Economia germană ocupă locul 1 în Europa și numărul patru în întreaga lume. Economia sa este comparabilă cu cea a tuturor țărilor lumii spaniole vorbite combinate.
  3. Germania găzduiește numeroase corporații internaționale.
  4. Investițiile directe efectuate de Germania în Statele Unite sunt de peste zece miliarde de dolari.

Trebuie sa stii:

  1. Germana are cel mai mare număr de vorbitori nativi din Uniunea Europeană (mult mai mult decât engleză, spaniolă sau franceză).

Germana este printre cele zece limbi vorbite cel mai frecvent în lume. Este, de asemenea, un lingua franca din Europa Centrală și de Est. Și în ceea ce privește "toți germanii vorbesc limba engleză oricum"? Este un mit pur.

22 de premii Nobel în fizică, 30 în chimie și 25 în medicină s-au dus la oamenii de știință din cele trei țări majore de limbă germană, în timp ce mulți laureați din alte țări și-au primit pregătirea în universitățile germane. Unsprezece premii Nobel în literatură au fost acordate scriitorilor de limbă germană, iar șapte germani și austrieci au primit Premiul pentru Pace.

Germanii sunt lideri mondiali în domeniul ingineriei.

 • Germana și engleza sunt similare. Multe cuvinte în sunetul german și / sau arătau la fel ca și cuvintele engleze echivalente, deoarece cele două limbi împărtășesc aceeași "bunică". De exemplu, uitați-vă la aceste cuvinte:
  • Haus = casa, Buch = carte, Finger = deget, Hand = mână,
  • Name = nume, Mutter = mamă, schwimmen = înot,
  • singen = să cânte, kommen = să vină, blau = albastru, alt = vechi,
  • windig = vânt.
 • Lumea vorbitoare de limbă germană a produs câțiva dintre cei mai respectați regizori ai secolului XX - de la Fritz Lang la Rainer Werner Fassbinder, Wim Wenders și o nouă generație de regizori transnaționali precum Tom Tykwer și Fatih Akin. Producătorii germani și austrieci, precum Lang, Billy Wilder și Ernst Lubitsch, au modelat și istoria Hollywood-ului.

 

GÂNDIRE

 1. Germana este limba lui Goethe, Marx, Nietzsche și Kafka, a lui Mann, Brecht și Grass. Mozart, Bach, Beethoven, Schubert, Brahms, Schumann, Wagner, Mahler și Schoenberg au vorbit și au scris germana, precum Freud, Weber, Einstein și Heisenberg, Kant, Hegel și Heidegger.
 2. Germana este al doilea limbaj științific cel mai frecvent utilizat în lume.
 3. 18% din cărțile din lume sunt publicate în limba germană și relativ puține dintre acestea apar vreodată în traducerea în limba engleză.
 4. Germana este poarta de acces la un învățământ superior de nivel mondial.
 5. Multe dintre cele mai importante lucrări ale filosofiei, literaturii, muzicii, istoriei artei, teologiei, psihologiei, chimiei, fizicii, ingineriei și medicinei din lumea occidentală sunt scrise în germană și continuă să fie produse în limba germană.

Cât timp durează să înveți germana

Învățarea limbii germane poate fi un pic dificilă, mai ales dacă sunteți un nativ al unei limbi care nu aparține familiei indo-europene de limbi. Dar, indiferent de limbajul tău nativ, și chiar dacă germana poate părea complicata pentru tine la început, nu te descuraja. Dacă vă întrebați dacă există comenzi rapide sau modalități specifice de învățare în limba germană, am menționat câteva din acest ghid care vă vor ajuta să progresați mai repede.

Nu există o perioadă fixă ​​de timp care să garanteze că veți reuși să învățați limba germană, dar ceea ce este cel mai important este coerența. Nu te vei trezi într-o dimineață și te vei simți vorbind fluent german. Acest lucru se întâmplă numai în filme.

Dacă faceți doar un pas la un moment dat, veți vedea că rezultatele se întâmplă rapid. Învățarea unei limbi noi poate dura un timp diferit, în funcție de mai mulți factori, cum ar fi experiența anterioară și expunerea la limbă, rezistența dvs., cât de mult vă puneți în procesul de învățare, motivație și așa mai departe.

Dar, dacă practicați zilnic o perioadă de cel puțin trei până la șase luni, probabil că veți putea să vă ocupați de o conversație zilnică cu un prieten și să faceți lucruri cum ar fi intrarea într-o cafenea și efectuarea unei comenzi în limba germană. Unii oameni se luptă mai mult decât alții și au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la acest nivel, dar asta se datorează în mare parte faptului că ei nu pun eforturi și practică zilnic.

Dacă vrei să vorbești fluent limba germană, probabil că va dura câțiva ani de practică, dar căutăm doar să începem, nu?

Cum să învăț limba germană?

Iată cum puteți învăța limba germană rapid și ușor :

 1. Găsiți un motiv puternic care vă va menține motivat.
 2. Aflați toate elementele fundamentale ale limbii germane.
 3. Păstrați lucrurile interesante învățând slanguri, cuvinte amuzante și idiomuri.
 4. Practicați zilnic. Dacă este posibil, discutați cu vorbitori nativi germani.

Oamenii spun că este vorba de a stăpâni elementele de bază. Deci, dacă vă întrebați cum să învățați limba germană dacă sunteți un începător complet, vă recomandăm să începeți din alfabet.

Limba germană are 26 de litere, la fel ca engleza. Există câteva litere cu pronunție care nu există în limba engleză: ä , ö , ü și β.

Exersați pronunția lor corectă, deoarece acest lucru vă va ajuta să vă ajustați semnificativ accentul. Iar acest site tocmai acest lucru promoveaza prin suportul audio: pronuntarea cuvintelor, propozitiilor si a frazelor in mod corect.

Alphabet Pronounciation Alphabet Pronounciation
A Ah N Enn
B Beh O Oh
C Tseh P Peh
D Deh Q Kuh
E Eh R Err
F Eff S Ess
G Geh T Teh
H Hah U Uh
I Ih V Fau
J Yott W Veh
K Kah X Iks
L Ell Y Ypsilon
M Emm Z Tzett

 

Gramatica limbii germane

Ce face ca o limba să vă fie dificila? Gramatica sa, nu?

Gramatica este, de obicei, un coșmar pentru toți oamenii care intenționează să intre într-o limbă nouă și nu este cazul numai cu limba germană. Dar, învățați bine această parte și veți vorbi fluent german în cel mai scurt timp. Pe acest site veti gasi un ghid gramatical complet care va vine in ajutor!

Germana are șase timpuri: Prasens, Präteritum, Perfekt, Plusquamperfekt, Futur I și Futur II.

 • Präsens se referă la timpul prezent în limba romana,

Präteritum se referă la Timpurile perfecte,

Plusquamperfekt se referă la trecutul perfect,

Futur I se referă la timpul viitorului,

Futur II se referă la viitorul perfect plus "werden" și "haben".

Această relație nu este complet corectă, dar căutarea timpului în acest fel vă va face mai ușor să înțelegeți gramatica germană.

Ei au patru cazuri (nominativ, acuzativ, dativ, genitiv).

Aici este un lucru dificil despre germană, pe care mulți o numesc deseori: cele 16 formulare pe care "limba engleză" le ia în germană în diferite cazuri și gen.

Germana are trei subpoziții de substantiv pentru fiecare gen: die (pentru substantive feminine), der (pentru substantive masculine) și das (pentru genul neutru).

Cu fiecare cuvânt nou pe care îl învățați în limba germană, trebuie să aflați, de asemenea, ce articol trebuie să vină în fața ei. Te poate confunda la început, deoarece uneori un gen biologic s-ar putea să nu se potrivească cu genul său gramatic.

Cu toate acestea, există anumite reguli care determină ce substantiv primește articolul cu excepții. Nu este nevoie să accentuați prea mult această parte. Deși trebuie să le memorați mecanic, o mare parte din această gramatică fundamentală va începe în curând să vă aducă mai mult sens.

Formulari și Expresii zilnice din Germania

Când începeți să învățați o nouă limbă, probabil că nu doriți să începeți cu toate regulile de gramatică și lucrurile care fac o limbă complicată. Învățarea limbilor străine este despre bucuria și distracția unei părți, în afară de dorința de a vă extinde cunoștințele. Pentru a face acest lucru, va trebui să începeți dintr-un punct care vă face să vă întrebați ce este mai mult decât atât, să vă atrageți atenția și să vă declanșați motivația.

Nu există o modalitate mai bună de a învăța limba germană decât să începeți să învățați câteva cuvinte și câteva expresii zilnice, cum ar fi să salutați pe cineva sau să întrebați pe cineva pentru ceva. Acest lucru vă va oferi un pic de sentiment de realizare și va spori încrederea în sine.

Iată câteva expresii de bază din viața de zi cu zi din Germania. Studiați-le și apoi încercați să simulați un simplu dialog în gandul dumneavoastra.

Cum să spui ... în germană

Hallo! - Salut! Wie geht's? - Ce mai faci?
Danke! - Mulțumesc! Ich bin gut.   - Fac bine
Vielen Dank! - Mulțumesc foarte mult! Ich bin nicht gut.   - Nu mă simt bine
Willkommen! - Bine ati venit! Ich komme aus ... - Sunt de la/din
Alles Gute zum Geburtstag - La multi ani Ich bin hier wegen + Genitiv ... - Sunt aici pentru ...
Fröhliche Weihnachten - Crăciun fericit Bis später! - Ne vedem mai tarziu
Guten Morgen! - Buna dimineata! Tschüß!   - Pa!
Guten Abend! - Bună seara!
Ich heiβe ... - Ma numesc ...
Wie heißen Sie? - Cum va numiti?

Cuvinte nostime in germana

Să facem asta mai distractiv, nu?

Ca și în orice altă limbă, puteți găsi cuvintele în limba germană, care, atunci când se traduc literalmente în limba romana sună cu adevărat amuzant. De exemplu, cum apelați pe cineva care se află în afara toaletei în limba romana? Nu există un cuvânt specific pentru acești oameni în romana, dar în germană există "Wildpinkler".

Iată o listă cu cele mai amuzante 9 cuvinte din germană și semnificația lor în limba romana.

 

Liebfrauenmilch - lapte iubită

Acest cuvânt provine dintr-un vin german din anii 1700 și se referă la Fecioara Maria. Expresia "Liebfrauenmilch" este acum o denumire protejată legal a vinului german (din regiunea Mosel).

Handschuhe - pantofi de mână

Germanii nu au timp, nici răbdare să creeze un cuvânt unic pentru hainele pe care le purtăm pe diferite părți ale corpului. Tot ce vă puneți în mâini, se referă la Handschuhe, care se traduce literalmente în "pantofi de mână".

Klobrille - ochelari de toaletă

Germanii sunt cunoscuți ca oameni care prețuiesc curățenia. Unii spun că atunci când intră într-un hotel înainte de a decide să petreacă peste noapte, verifică toaletele pentru a fi siguri că sunt curați. Ochelarii de toaletă nu sunt de fapt niciun dispozitiv special pe care germanii îi folosesc pentru a inspecta toaletele. Ele sunt doar scaune de toaletă.

Stinktier - animal puturos

Germanii numesc un animal din mirosul lor, aspectul sau orice alt tratament, fizic sau non-fizic, care le diferențiază de restul. Limaxul este un animal ca melcii, dar fără casa lui. Cei germani numesc Nacktschnecke care este literalmente "un melc gol". Ei numesc Wolverine Vielfraß, ceea ce înseamnă "mănâncă-tot".

Eselsbrücke - podul măgarului

Acest termen reprezintă un truc pe care îl folosiți pentru a vă ajuta să vă amintiți ceva când nu vă vine în minte în momentul în care aveți nevoie de el. Acesta provine din termenul latin "pons asinorum" (podul măgarilor)

Donnerbalken - fascicul de tunete

Acest cuvânt cu mult timp în urmă s-a referit la latrina militară, dar acum în slang se referă la toaletă. În limba engleză, argangul "thunderbox" s-ar potrivi. Puteți ghici ce-i amuzant.

Durchfall - prin toamnă

Înseamnă "diaree" în romana. Acesta provine din limba greacă și înseamnă "prin flux"

Wildpinkler - pește sălbatic

Este un cuvânt unic atunci când se referă la oameni care fac pipi în afara unei toalete. S-ar putea sa sune ca o ofensă, dar pentru curiozitatea ta "Wildpinkler" erodau zidurile vechi ale bisericii ministrului Ulm, a spus un raport.

Dudelsack - sac de yodel

Dudelsack reprezinta bine-cunoscutul instrument muzical national scotian. Înseamnă literalmente sacul care se topește.

Idiomuri in germana

Probabil ați auzit fraza, "dacă doriți să învățați limba germană, trebuie să vă gândiți ca un german". Cu alte cuvinte, aceasta înseamnă că trebuie să înțelegeți o expresie dincolo de sensul literal. De exemplu, în limba romana, ei spun că "nu mai am gaze". Înseamnă doar că mașina nu are prea mult carburant, asta-i tot. Acestea sunt idiome și Germania are o mulțime din ele.

Idiomele sunt doar expresii cu semnificație figurativă. Într-un fel, ei dezvăluie fundalul social și cultural al unei țări. Un idiom englezesc se poate referi la un idiom în limba germană, însă literalmente poate fi diferit. De exemplu, idiomul englez "bucată de tort" se referă la ceva pe care l-am făcut cu ușurință și bucurie. În germană este "Das schaffe ich mit links", care în romana înseamnă literalmente "aș putea face asta numai cu mâna stângă".

Deci, idiomurile de învățare vă vor da un sentiment creativ de exprimare a gândurilor. Iată câteva dintre idiomurile germane și semnificația lor în limba romana

Da steppt der Bär (literalmente: Va dansa usrsul) - Va fi o petrecere bună

Tomaten auf den Augen haben (literal: să ai roșii pe ochii) - să nu știi ce se întâmplă în jurul tău

Himmel und Hölle în Bewegung setzen (literal: puneți cerul și iadul în mișcare ) - pentru a muta cerul și pământul

Eine Extrawurst verlangen (literal: să cereți un cârnaț suplimentar ) - cereți un tratament special

Da kannst du Gift drauf nehmen (literal: poți lua otravă pe asta ) - poți să pariezi pe ea

den Nagel auf den Kopf treffen (literal: a lovi cuiul pe cap ) - l-ai lovit bine

seinen Senf dazugeben (literal: să-și adauge muștarul ) - să pună doi cenți în

klar wie Kloßbrüh e (literal: clar ca supa ) - clar ca cristalul

Schwein haben (literal: să ai un porc ) - să fii norocos

Slang-uri in germana

Dacă sunteți blocați pe străzile din Berlin și nu vă puteți da seama ce spun oamenii, probabil că veți găsi niște expresii de argou destul de utile. Iată câteva care trebuie să învatate:

Auf dicke Hose machen

Acest lucru este folosit atunci când cineva se comportă ca și cum ar fi mai puternici sau mai bogați decât alții. Traduce literal "acționează ca și cum ai pantaloni imens".

Gebongt sein

Înseamnă că o înțelegere este soluționată. Un "bon" este chitanța pe care o iei atunci când cumperi ceva. Ceva "gebongt" înseamnă că este convenit sau rezervat.

Was geht ab?

Este echivalentul "Ce se întâmplă?" În romana. "Was ab geht" este versiunea mai scurtă folosită de adolescenți.

Bock haben

Înseamnă a fi în bună dispoziție. Când spun "Null bock" înseamnă că sunt într-o stare proastă.

Die Nase voll haben

Înseamnă literalmente "a-ți umple nasul" și se referă la faptul că începi să-ți pierzi complet interesul în această problemă.

chillen

Este o versiune germană de slang de "să se răcească" în engleză, adică să stea, să se distreze.

Aus der Reihe tanzen

Se referă la acei oameni cărora le place să rămână în afara liniei, acționând diferit față de restul. Ar putea avea, de asemenea, un sens pozitiv pentru cineva care se gândește doar la propria afacere.

Cultura Germană

Germania are o cultură bogată. Timp de secole a fost pământul multor oameni intelectuali și evenimentele cele mai mari. Ei au influențat și au modelat nu doar cultura vechii continente a Europei, ci cultura întregului glob. Urmele lor sunt peste tot și în istorie.

Germania, cu peste 81 de milioane de locuitori, este a doua țară cu cea mai mare populație din Europa, în spatele Rusiei. 91% din populație este germană, în timp ce turcii sunt cel mai mare grup minoritar, cu 2,4%. 70% se identifică ca fiind creștini, 3,7% sunt declarați ca musulmani, în timp ce restul nu aparțin unei religii sau au altă religie decât cea creștină sau musulmană.

Germanii sunt cunoscuți ca muncitori. Ei admiră precizia și nu-i plac scuzele sau fac glume din ele. Atitudinea lor este rece și poate părea neprietenoasă la început, dar, la urma urmei, ei sunt oameni buni. Îi plac mâncarea, deci nu este surprinzător că au multe feluri de mâncare tradiționale. Băutura lor preferată este berea. Consumul anual de bere pe cap de locuitor german este de 106 litri, al treilea în lume. Germania produce mai mult de 300 de soiuri de pâine coaptă.

Octoberfest, cel mai mare eveniment al băuturii preferate, berea, este unul dintre numeroasele evenimente care se desfășoară în Germania. Festivalul de Film de la Berlin reunește vedete de film și artă din întreaga lume.

Germanii sunt foarte buni la construcții și industria de automobile, făcându-i unul dintre cei mai dificili concurenți din întreaga lume în aceste domenii. Impactul și prezența lor în arhitectura istorică este în întreaga Europă (clădiri romanice, gotice, clasiciste, baroc, rococco și renascentiste). În mare parte există castele vechi și obiecte de religie. Cea mai înaltă biserică din Germania este Catedrala Ulm de 161,53 metri înălțime.

Patria multor oameni intelectuali celebri care și-au lăsat amprenta în istorie, pe care au dat-o lumii, sunt oameni ca Einstein și Mozart. Germania este cunoscută sub numele de Das Land der Dichter und Denker (țara poeților și gânditorilor).

Mancarea Germana

Un alt lucru care te va face să-ți iubești Germania este mâncarea lor tradițională delicioasă. Iată 10 cele mai cunoscute produse alimentare din Germania:

Spätzle

Spätzle este un fel de paste vegetariene, care conține ouă, făină, sare și puțină apă pentru a umfla aluatul.

bratwurst

Bratwursts sunt cârnați din carne de porc și fac parte din fiecare grătar din Germania. Cele mai cunoscute sunt cele din Nuernberg.

Currywurst

Sunt, de asemenea, carne de porc. Această mâncare a fost inventată la Berlin de către Herta Heuwer în 1949.

Bratkartoffeln

Cartofii sunt considerați hrană tipică germană. Deci, nu este o surpriză că au făcut o glumă din asta. Germanii mănâncă cel puțin o parte din acest produs alimentar într-o zi.

Sauerbraten

Sauerbraten este o farfurie de carne. Practic, tocmai scufundați o bucată de carne de vită în sucuri fierbinți de ore și ore și veți obține o mâncare moale și delicioasă la sfârșit.

Maultaschen

Maultaschen este o altă mâncare delicioasă pe care trebuie să o încercați dacă vă aflați în Germania. Este o farfurie făcută dintr-o mulțime de lucruri precum carnea de porc și carnea de vită, dar are și versiunea sa vegetariană.

Leberkäse

Iată cealaltă mâncare făcută din carne de porc. Leberkäse este servit în bucăți mici cu pâine și muștar, mai degrabă decât o masă adevărată. Este un cârnaț, dar în contrast cu alti cârnați germani, este păstrat în cuptor pentru o perioadă lungă de timp.

șnițel

Puneți o bucată de carne de mânzat și acoperiți-o cu făină, ouă și bucăți mici de pâine și apoi puneți ulei sau unt până când devine auriu în exterior. Așa gătești Schnitzel.

Rouladen

Rouladen are nevoie de timp pentru al pregăti. Dacă vă hotărâți să-l gătiți, veți avea nevoie de o felie subțire de carne, unde veți pune niște ingrediente cum ar fi muștar, ceapă, șuncă și apoi o rotiți pentru a da forma unui cilindru. Apoi, va trebui să-l prajiti.

Gulasch

Credeai că Gulasch a provenit din altă parte. Ai fost corect. Dar germanii au variante proprii. Germanul Gulasch este fabricat dintr-o bucată de carne tocată, combinată cu sos bogat și, uneori, cu un anumit vin care îl face mai moale și mai delicat.

Greseli de limbă germană care trebuie evitate

Profesorii de limbi străine vă vor oferi mereu un sfat simplu despre cum să învățați un limbaj rapid și care este: să faceți greșeli. Nu există nici un motiv să te simți ciudat despre asta, deoarece greșelile te vor ajuta să-ți evidențiezi luptele, ca să le poți depăși.

Când oamenii încep să învețe o a doua limbă, în afară de limba lor maternă, găsesc unele probleme care sunt comune pentru o limbă în special, de exemplu, un roman. Unele dintre aceste greșeli se bazează pe pronunție sau se referă la un cuvânt literal cu nativul tău. Ca atunci când spui "bekommen" te poate asocia cu cuvântul "să devii", dar are de fapt sensul de a obține ceva. Acestea sunt numite "prieteni false". Atenție.

Ich bekomme ein Geschenk - Am un cadou

O altă greșeală obișnuită, sunt prepozițiile. În general, nu există reguli generale atunci când vine vorba de acest lucru, deci este de până la memoria ta. Dar, nu vă faceți griji că veți obține un sentiment plăcut și totul va veni în mod natural pentru voi. De exemplu, dacă spui "nach Hause" înseamnă "la casă" în timp ce "zu Hause" înseamnă referirea casei ca locație. O altă greșeală este o traducere cuvânt-cu-cuvânt. Structura de propoziții în limba germană poate fi diferită în comparație cu limba dvs. Iată un exemplu

Dem Jungen gab ich einen Ball.  - I-am dat băiatului o minge.

Dacă am fi tradus-o cu cuvânt, ar fi "Băiatul mi-a dat o minge". Vedeți, poate avea un înțeles diferit sau poate fi ridicol de greșit. Greselile de pronunțare sunt, de asemenea, comune. Iată doar cinci dintre ele

Litera "z"

Litera germană "z" în romana este scrisă ca "tz". De exemplu, "der Sturz" (accident).

Umlauturile "ö" și "ü"

Aceste două vocale sunt considerate cele mai dificil de pronunțat. În limba romana, astfel de sunete nu există. Acest lucru face sa fie greu pentru un german nativ să vă învețe cum să le pronuntati. Vă poate ajuta să luați în considerare sunetul "e" în cuvântul "fiecare", cu excepția faptului că acum trebuie să vă rotunjiți buzele. Practica vă va face natural.

Forme alternative de "ch"

"Ch" ar putea suna diferit în funcție de litera ce stă în fața lui. Dacă "i" sau "e" sta înaintea "ch", acesta face un sunet șuierător, ca o pisică. Pentru a produce acest sunet, atingeți limba pe acoperișul gurii sau pe palatul tare. În cazul în care "a", "o" sau "u" vine în față face un zgomot dur în partea din spate a gâtului. Cu siguranta nu este asa de usor, trebuie sa-ti folosesti urechea cu sunete, asa ca verifica cat mai multe audio-uri de limba germana (gasesti destule pe acest site, deorece este insotit de suport audio complet).

Litera "s"

Această literă este de obicei scrisă ca "z" în limba romană, dar poate varia, de asemenea. Dacă este vorba de sfârșit, literele "z" și dacă nu este, în cele din urmă, este întotdeauna scris ca romanescul "z". Dublul "SS" este întotdeauna scris ca "s" în romană.

Regulile "st" și "sp"

Dacă "st" este la începutul unui cuvânt, este pronunțat ca engleza "sht", în timp ce "sp" la începutul unui cuvânt este pronunțat ca "shp" în engleză. Luați în considerare cuvinte precum "die Strave", "der Strand", "der Spa".

Dacă "st" și "sp" sunt la sfârșitul unui cuvânt, sunt pronunțate ca "St" respectiv "sp" în romană.

Accelerați învățarea limbii germane

Învățarea unei limbi durează în mod normal și trebuie să fii răbdător cu tine însuți. Folosind un ghid ca acesta, puteți accelera procesul de învățare a limbilor și vă puteți ajuta să atingeți obiectivele mai rapid decât credeți.

Dar, rețineți că nu există un mod standard de a învăța limba germană, deoarece oamenii sunt diferiți și învață diferit. Așa că încercați să găsiți o tehnică de învățare potrivită pentru dvs.

Pronunția este întotdeauna o problemă atunci când învățați limba germană, deci asigurați-vă că vizionați o mulțime de videoclipuri pe YouTube pentru a vă folosi urechile pentru a auzi germana. Descărcați melodii germane cu versuri și jucați-le des. Poarta cu tine un dicționar personal și scrie orice cuvânt care iti vine în minte și ai dori să-l înveți în limba germană.

Amintiți-vă, există o mulțime de oameni care se află în procesul de învățare a limbii germane, așa că încercați să intrați în legătură cu aceștia și să împărtășiți cunoștințele despre limbă. Este o bună ocazie de a practica și de a măsura progresul dvs., dar și de a va face noi prieteni.

Există multe forumuri on-line în care studenții aspiranți se adună și discută cum să învețe limba germană și să practice limba în același timp. Alăturați-vă și luați parte la discuții. Faceți asta distractiv. Este bine-cunoscut faptul că creierul dvs. memorează și conectează informații atunci când vă distrați, așa că încercați să vă distrați.

Inerția este o lege universală; te lupți la început, dar odată ce începi să te miști, va fi greu să te oprești. Nu există un sentiment mai încântător decât activarea creierului și depășirea unei probleme dificile.

Bucurați-vă de proces, nu doar de succes. Go on! Invatați și distrați-vă.

În final: practica constantă este tot ce este necesar.

Sedere placuta pe acest site si spor la studiu!